hegkezelés

A műtétekkel és sérülésekkel járó hegeknek sokszor nem tulajdonítunk kellő figyelmet, gyakran csak esztétikai problémaként gondolunk rájuk. Ma már tudjuk, hogy a nem megfelelő minőségben gyógyuló, kezeletlen hegek, mozgásszervi vagy akár súlyos belső szervi problémákhoz is vezethetnek. Bár a hegek csak a bőrfelületen látszatnak, de nem csak a felszínen húzódnak. A műtéti beavatkozások során ugyanis több réteg kötőszövet és izomszövet kerülhet átvágásra, amik teljes mélységükben és szélességükben hegesen gyógyulnak. 

Így már érthető, hogy a hegek egészen mélyre a szövetek közé is lenyúlnak. A sérült, műtött terület immobilitása miatt, jelentős méretű adhéziók (összenövések) kialakulására számíthatunk. Ha a hegek minden irányú mobilizálása nem történik meg, akkor a hegszövet a körülötte lévő kötőszövettel összenövéseket hoz létre, amik fájdalmat, a mozgások beszűkülését, vagy ödéma kialakulását is eredményezhetik. A hegek a testünk részei, ez is élő szövet, ugyanúgy elmozdíthatónak, elemelhetőnek kell lennie, mint bőrünk bármely részének. Legyen szó akár friss műtéti hegről, vagy évekkel korábban szerzett hegről, a hegkezlést sosem késő elkezdeni. Különösen ajánlom császármetszésen átesett nőknek a kezelést, hiszen az összenövések gyakran tünetmentesek, sokszor szülés után évekkel okoznak tüneteket.

PÁCIENSEIM MONDTÁK

"Gabika 1 évvel ezelőtt tanította meg számomra a McKenzie tornát. Kétségbe esve fordultam hozzá, hisz orvosaim nem sok reménnyel biztattak. Ő volt az utolsó reményem, hogy segítségével önálló életet tudjak a továbbiakban is élni. Egyértelmű szaktudása mellett nagyon fontos volt számomra kedves, türelme és végtelenül megbízható jelleme. Mindent aprólékosan és érthetően megmutatott, elmagyarázott számomra. Segítségével annyira el tudtam sajátítani a tornát, hogy otthonomban is folytatni tudtam azt. Egészségügyi állapotom azóta is javulófélben van, elkerülve az orvosok által festett negatív képet. Mindenkinek jó szívvel ajánlom Gabikát, akire mai napig jó szívvel és hálásan gondolok."
Éva néni (73 éves)
"Sokszor egy embernek a saját akaratereje kevés: ha tudván tudja is, hogy tornáznia kell, hogy ne veszítsen a fizikai erejéből, felépüljön az izomrendszere, amit valami miatt elvesztett. Ez az, amiben nagyot tud lendíteni Gabi az emberen. Kellő szigorral és nagy kedvességgel végezteti el azokat a gyakorlatokat, amik fokozatosan erősítenek, és a felepülésemhez vezettek. Bárkinek teljes szívemből ajánlom, hiszen jól tudja a szakmáját és pontosan, komoly hivatástudattal dolgozik. Köszönöm a munkáját, és sok sikert kívánok neki."
B. Beáta
"2020 februárban és novemberben térd protézis műtéten estem át. Orvosom tanácsára kezdtem el a gyógytornát. Én Kunné Vámos Gabriellát hívtam fel és kértem a segítségét, akit egy jó ismerősöm ajánlott. Rendkívül ügyes, jól ért a munkájához, így mostanra már elhagyhattam a mankóimat. A kiemelkedő tudásának és kitartásának köszönhetően ma már köszönöm, jól vagyok!"
Irénke (65 éves)
"Gabriellát 15 éves lány gerincferdülésével kerestük fel. Az egyéni állapotfelmérés és az orvosi lelet áttanulmányozása után kezdte meg a speciális gyakorlatok betanitását lépésről lépésre. Közvetlen személyisége türelemmel és nagy szakértelemmel párosul. Csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek hasonló problémája van!"
Z. Ági

EMAIL
vamos.gabriella@gmail.com

TELEFON
+36209436062

Kunné Vámos Gabriella – Gyógytornász, Úszásoktató
Rendelés Helyszíne: Szeged-Alsóváros Vagy Az Ön Otthona
Bővebb Információért Kérem Hívjon Bizalommal!

HÍVÁS MOST